Størrelse - Stopning - Model - Bomtype

Bomtype

En af de helt store kvaliteter ved Draupnirsadlerne er, at der kan vælges mellem fast bom og flexbom ved 4 af sadelmodellerne hhv. ELLE, SP, ORKA og EMBLA.

 

Flexbom (norsk torsjon)

Draupnir er kendt for deres flexbom. Bommen er lavet i det højteknologiske materiale epoxy, som også anvendes ved meget andet idrætsudstyr blandt andet ski og cykler. Epoxy er et let og stærkt materiale, som afhængigt af produktionsteknik får forskellige egenskaber. 

Draupnir flexbom er lavet med en stor spændstig vridningsbevægelished diagonalt i bommens længderetning - og med mindre bevægelighed mellem bag- og forsvidsel. Bommen følger hesteryggense bevægelser og giver dermed hesten stor bevægelsesfrihed. Desuden vil rytteren kunne mærke hestens bevægelser særligt godt gennem den fleksible bom, og hesten vil omvendt kunne mærke rytterens sædeindvirkninger lettere end ved en fast bom. 

 

Bommen er egnet til konkurrencerytteren, som ønsker at få det bedste ud af sig selv og sin hest.

 

Fast bom

Den faste bom er standardbommen i Draupnir-sadlerne. Denne bom er delvist et økonomisk alternativ til flexbommen, men giver også en større trykfordeling, da bommen har mindre fleksibilitet. Bommen er lavet i epoxy-materiale.

 

Denne bom er egnet for tur/fritidsryttere men også for konkurrenceryttere. 

Størrelse - Stopning - Model - Bomtype